Tuesday, December 28, 2004

Λάμψη - Episode 3505

Μπορεί και να κάνω λάθος στον ακριβή αριθμό του επεισοδίου, αλλά κάπου εκεί βρίσκεται. Και ναι το παρακαλουθώ καμιά φορά. Μου το κόλλησε η γιαγιά μου (κάτι κακό έπρεπε να πάρω και από κείνη). Ευτυχώς ήταν η Λάμψη.

Που λέτε σήμερα, ο Γιάγκος έτρεχε να προλάβει, τον γιό του τον Τίμο για να μην παντρευτεί την Τζίνα. Η Τζίνα, για να σας βάλω στα πράγματα, είχε προσληφθεί από τους εχθρούς του Γιάγκου, για να πάρει τη θέση της Κατερίνας, γυναίκας του Γιάγκου, με την οποία μοιάζαν σαν 2 σταλιές νερό (μην ξεγελιέστε, πρόκειται για την ίδια ηθοποιό- τστστστστσ) και να κλέψει τους κωδικούς από το χρηματοκιβώτιο, όπου περιείχαν όλες της πληροφορίες για τις πετρελαιοπηγές του Γιάγκου. Έλα όμως, που ο Τίμος ήταν πάντοτε ερωτευμένος με την Κατερίνα και τώρα που έμαθε ότι η Κατερίνα δεν είναι η Κατερίνα αλλά η Τζίνα, αποφάσισε να ερωτευθεί και αυτή και να την παντρευτεί. Τελικά πως ξεσκεπάστηκε η υπόθεση Τζίνας - Κατερίνας, δεν έχω καταλάβει, αλλά στη Λάμψη δε χρειάζεται να καταλαβαίνεις και πολλά, γιατί κάθε επεισόδιο θέτει και ένα κοινωνικοηθικό δίλλημα. Ο Γιάγκος έμαθε ότι η Τζίνα, προ της όλης φάσης εργαζόταν στη Συγγρού (αν και πλεόν μόνο τρανς δουλεύουν εκεί - λες και η Τζίνα τελικά να είναι...) και κατάλαβε, ο θεός, ότι ο γιός του δεν το γνώριζε...και γι αυτό αποφάσισε να σταματήσει το γάμο. Έλα όμως που η κίνηση δεν τους άφησε να φτάσουν στην ώρα τους και ο γάμος εγίνηκε. Πάνε λοιπόν, όλοι στο σπίτι και τα λέει όλα ο Γιάγκος στον Τίμο και εκείνος με τη σειρά του διώχνει την Τζίνα από το σπίτι, όχι επειδή ήταν μια πόρνη αλλά επειδή του το είχε κρύψει. (Σημ. Βασικό συστατικό μιας σχέσης είναι η εμπιστοσύνη, όλοι το ξέρουμε). Κατεβαίνει μετά στο σαλόνι όπου είναι μαζεμένη όλη η οικογένεια και αρχίζει να λέει πως έκανε την πιο άνανδρη κίνηση στη ζωή του. Πετάγεται που λέτε, ο πραγματικός θεός της υπόθεσης, Αλέξης (ΔΡάκος - αυτός που τα είχε με τη Σελήνη - Θυμάστε?) και αρχίζει και λέει πως είναι άδικο αυτό που έκανε ο Τίμος, γιατί η Τζίνα ότι έκανε το έκανε από ανάγκη και για να επιβιώσει, ενώ υπάρχουν άπειρες τέτοιες γυναίκες στους "πλούσιους" κύκλους που κοιμούνται με τον καθένα για να πετύχουν αυτά που θέλουν και να αποκτήσουν ακόμα περισσότερα. Η Τζίνα τους πείραξε???

Ιδού λοιπόν το κοινωνικοηθικό ζήτημα αυτού του επεισοδίου...Εγώ πάντως τάσσομαι με την Τζίνα. Δεν ξέρω πότε θα προλάβω ξανά να δω επεισόδιο στο άμεσο μέλλον. Ελπίζω όμως η τιμή της Τζίνας, να χει αποκατασταθεί και να ζει στο σπίτι των Δράκων...και φυσικά να θέτει το επόμενο δίλλημα προς τους ηθικολόγους και σοβαροφανείς αυτής της κοινωνίας.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home